Guifi.net – Xarxa Oberta

siluetesSom gent de la Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola que volem fer Xarxa Oberta, i volem que en un futur ens puguem connectar als troncals de guifi.net

Si ets de la Pobla, rodalies o de l’Alt Berguedà i vols ajudar-nos i fer xarxa amb nosaltres, aquest és el teu web.

Aquí tens l’enllaç cap als Nodes de la Pobla de Lillet.

Pots contactar amb nosaltres utilitzant el grup de xat a Telegram que fem servir els usuaris de guifi.net a l’Alt Berguedà.

Si tens Telegram hi pots entrar clicant aquest enllaç. (al menú de la dreta hi ha més informació)

 

lillet_net_300

 


Que és guifi.net?

guifi.net és una xarxa de telecomunicacions, és una xarxa oberta, lliure i neutral que es vertebra a partir d’un acord d’interconnexió entre iguals on cadascú al connectar-se estén la xarxa i obté connectivitat amb tothom.

guifi.net és de tothom que hi participa.

És un projecte col·laboratiu organitzat horitzontalment que aplega a persones individuals, col·lectius, empreses, administracions i universitats. És obert i, per tant, tothom hi pot participar en igualtat de condicions en el marc del Comuns Sensefils.

L’11 de juliol del 2008 es va crear la “Fundació privada per a la xarxa oberta, lliure i neutral guifi.net” amb l’objectiu de ser un instrument més al servei de la xarxa oberta sense alterar la forma original. Podeu posar-vos en contacte amb la Fundació escrivint a fundacio (arroba) guifi.net

Podeu contactar amb guifi.net als fòrums http://guifi.net/forum

Trobareu la documentació de guifi.net a http://guifi.net/CADocs

I la relació de nodes http://guifi.net/catalunya i mapes http://guifi.net/node/2413/view/map

Milers de particulars, empreses i administracions estem fent xarxa seguint el model guifi.net, tant per connectar-s’hi com per fer instal·lacions, manteniments i aportar-hi continguts, ens hi faltes tú!

Si estàs interessats pots afegir el teu node seguint el primer pas dels que s’expliquen al document

Unir-se a guifi.net en tres passos http://guifi.net/trespassos

Pots descarregar-te el tríptic informatiu per a repartir-lo per la teva zona.

A més de trobar informació a les llistes i als fòrums també hi ha algunes zones que tenen informació en pàgines web locals, pots consultar-les o unir-te als grups locals del teu poble o del lloc on et quedi més a prop o et vagi millor, la coordinació i la cooperació són les claus de l’èxit:

Espais web d’alguns dels grups locals.